Наполи наложи убийствена санкция на свой играч

Наполи наложи убийствена санкция на свой играч

Халфът на Наполи Алан е глобен с 200 000 евро от ръководството, твърди Corriere dello Sport. Бразилецът е сочен за един от тарторите сред футболистите, които се опълчиха на президента Аурелио Де Лаурентис в началото на месеца. Тогава босът беше наредил на играчите да бъдат на наказателен лагер заради слаби резултати. След двубоя срещу Ред Бул (Залцбург) от Шампионската лига обаче футболистите отказаха да продължат лагера и се прибраха по домовете си. Според свидетели след срещата в съблекалнята Алан е влязъл в конфликт със сина на президента - Едо.

Де Лурентис е изготвил дълъг списък с финансови санкции за играчите, които варират от 22 000 евро до 200 000, като общата сума е 2,5 млн. Тези 200 000 евро се равняват на половината месечна заплата на Алан. Отделно ръководството обмисля да съди играчите.


В дните след този мач срещу Залцбург домът на Алан беше обран и има съмнения, че това е било отмъщение заради непокорността на футболиста. След това беше разбит и автомобилът на жената на Пьотър Желински.

Наполи няма победа в Серия "А" от пет кръга насам и чак на седма позиция.

Още от Футбол свят

Виж всички