Ще бъде ли Григор заплаха за съперниците си през 2020 година?

Григор Димитров може да бъде заплаха в турнирите от “Големия шлем” през 2020 година, вярва журналистът на TennisWorld Лоренцо Чоти. В специална статия, посветена на най-добрия български тенисист, Чоти отбелязва, че 2018 година е била разочароваща за хасковлията, а първите месеци на 2019 са били още по-лоши.“Никой, дори най-близките му роднини, не биха могли да си помислят, че ще го видят на полуфинал на US Open. Въпреки това, противно на случилото се през последните 18-20 месеца, той отново надигна глава, с гордост и страхотни изяви, като бе спрян единствено от Даниил Медведев”, пише авторът на материала.

“Есента събуди българина от легаргията. Полуфиналът в Ню Йорк не беше единствената светлина в тъмното: В Чънду той достигна 1/4-финалите, а в Парижкия “Мастърс” се класира на нов полуфинал, в който отстъпи пред шампиона Новак Джокович.

Така че последните месеци на корта бяха позитивни. През 2020 Димитров ще трябва да си спомни какво е да бъдеш шампион, а не сянката на шампион. Той все още е относително млад (на 28 години - б.р.) и все още може да постигне важни победи. Като цяло в кариерата си досега не е разкрил пълния си потенциал, но ако е в добра физическа форма и вярва в себе си, той може да бъде опасен съперник за всичките си противници, дори и на турнирите от “Големия шлем”.

Психическата устойчивост и някои физически проблеми са аспектите, които тормозеха българина през последните месеци. Но между Ню Йорк и Париж той си възвърна самочувствието и съживи статуса си”, пише още Лоренцо Чоти.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички