Иля Иванюк: Не мога да наблюдавам безмълвно разрухата на нашия спорт

Иля Иванюк: Не мога да наблюдавам безмълвно разрухата на нашия спорт

Бронзовият медалист в скока на височина от Световното първенство в Доха Иля Иванюк също взе отношение към случващото се с руската атлетика и руския спорт, след като трикратната планетарна шампионка Мария Ласицкене излезе по-рано днес с отворено писмо до министъра на спорта в Русия Павел Колобков и до президента на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков. 

“Невъзможно е да наблюдавам безмълвно разрухата на нашия спорт. Това е едно безкрайно падане в бездна. Очевидно има проблеми. Но има и честни и неопетнени атлети. Благодарен съм на Световната атлетика и на Европейската атлетика за възможността да бъда в отбора на Европа за Острава 2018 и за Мача в Минск през 2019 г. Това доказва, че аз съм чист атлет. 

 

Сезон 2019 беше много успешен за мен. Бях първият от състезателите в скока на височина, който покри олимпийския стандарт. Станах бронзов медалист на Световното първенство в Доха и в края на годината завърших на втора позиция в световната ранглиста при състезателите в скока на височина.

Ласицкене с остро писмо до руските шефове: Атлетиката ни е в агония
Ласицкене с остро писмо до руските шефове: Атлетиката ни е в агония

Аз съм заложник на ситуацията, без по накакъв начин да съм включен в нея. Ще бъда много благодарен, ако имам възможността в олимпийския сезон да продължа да доставям удоволствие на феновете си с появи на международни състезания и на Олимпийски игри, за да промотирам чистия спорт”, написа Иванюк в профила си в Instagram. 

 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти