Спортен психолог помагал на Григор от "Уимбълдън" насам

Спортен психолог помагал на Григор от "Уимбълдън" насам

Преди броени дни в София Григор Димитров разкри, че в момента няма постоянен треньор и е в търсене на нов специалист, който да му помага в подготовката. Изглежда обаче българският тенисист има нов човек в своя екип, който може би има роля за страхотните му резултати в последните седмици.Става дума за спортния психолог Бен Кроу, който е стартирал работа с Димитров след Уимбълдън, когато дойдоха и добрите резултати - полуфиналите на US Open и на Мастърса в Париж.

"Започнах да работя с Григор Димитров чрез Андре Агаси. Прекрасен човек. Андре му е треньор. Работим след Уимбълдън. На US Open победи Роджър Федерер и стигна полуфинал", сподели самият Кроу в интервю.

 

25 Равносметката на Григор Димитров за сезона

Специалистът има много интересна кариера като е работил с доста спортисти, включително и с Агаси. В последно време пък доби популярност с това, че работи с Ашли Барти, която заедно с него достигна до №1 в света и до първа титла от Големия шлем на Ролан Гарос. "Мистериозният мъж, който стои зад промяната при Барти" - така е озаглавен материал, в който се акцентира на скритата, но много важна роля на професионалния ментор.

 

Кроу е бил международен директор по спортен маркетинг в Nike като е един от най-младите директори в историята на компанията. Също и личен съветник на собственика на Nike Фил Найт.

Освен това съветва още много бизнес лидери. Провежда и семинари за мотивация пред служители на някои от най-големите компании в света като Toyota, Facebook,Ernst & Young, Telstra, Lexus и други.

Източник: dsport.bg

Още от Тенис

Виж всички