Спартак (Плевен): Нямаме пари, нямаме лоби и сме лесна плячка за съдиите

Спартак (Плевен): Нямаме пари, нямаме лоби и сме лесна плячка за съдиите

Вчера плевенският Спартак загуби – 0:1 в Ловеч от Черноморец (Балчик) в мач от 15-ия кръг на Втора лига. Единственият гол в срещата падна след дузпа, реализирана от Васил Калоянов.

„Ако дузпата, която Ивелин Занев отсъди в полза на Черноморец, е реална, то по- късно трябваше да свири две също толкова чисти за Спартак. Не го направи, а и доста други негови решения бяха неадекватни“, категоричен е помощник-треньорът на плевенчани Петър Ванков. Според него след червения картон за черноморския защитник Тодор Таушанов в 17-ата минута, отсъжданията на рефера са били чиста компенсация в полза на състава от Балчик. Бившият капитан на Спартак не само не оспорва червения картон в края на мача за плевенския бранител Лъчезар Ковачев, но го смята за напълно заслужен.

„Категоричен съм, че Спартак е жертва на тенденциозно съдийство. Ощетиха ни и в предишните ни мачове. Нямаме пари, нямаме лоби и сме лесна плячка. Друг е въпросът, че не сме подготвени за участие във Втора лига. Наясно сме с недостатъците си и за тях сами сме си виновни. Няма как да виня Черноморец (Балчик), който си спечели мача. Не е нужно обаче съдиите да се нагаждат спрямо съперниците ни“, заяви Петър Ванков.

Още от БГ Футбол

Виж всички