Порточанов: Сигурен съм, че Бойко Борисов съжалява за действията си срещу БФС

Създателят на "Нефтохимик" и бивш член на Изпълкома на БФС Христо Порточанов бе гост в предаването "От дузпа в тъч" по Sportal TV. Той сподели вижданията си за случващото се в българския футбол след катаклизмите с оставките в БФС и скандала с расизма.

"Не трябваше да се стига дотам. Група лумпени да предизвикат коментари, че българите сме расисти. Както и премиерът да казва, че трябва да има промяна в БФС, което не му е работа. Бургаският футбол агонизира. Не е достатъчно това, че Нефтохимик ще се върне на "Лазур" за бургаския футбол. Хората, които след мен управляваха, трябва да дадат отговор защо се случи това с бургаския футбол. Трябва да бъде почтен човек и финансово независим. Не знам дали ще има Конгрес. В устава е казано, че за провеждането на Конгрес функциите трябва да бъдат изпълнявани от заместник-президента. Неприятното е, че правителството в лицето на Бойко се намеси в това. Сигурен съм, че съжалява за това. Много е опасно да се замесваш с УЕФА и ФИФА. Може да последва сериозна санкция. Ако ни забранят да играем и контролни срещи, тогава какво правим? Трябва да сложим черта на футбола".


"Ако зависи от мен, аз няма да назнача Конгрес. Предложения да се завърна във футбола имам почти всеки ден, но избягвам тези неща. Имам други приоритети. Футболът не ми липсва".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти