Григор в момента няма треньор, но това не го паникьосва

Григор Димитров обяви, че в момента е без треньор. Въпреки че продължава да получава съвети от легендата Андре Агаси, първата ни ракета няма наставник, който да е постоянно с него и да пътуват заедно по турнирите. Българинът обаче не чувства напрежение от този факт и няма да взема прибързани решения. Той дори подчерта, че последните месеци, в които е бил сам, са били изключително полезни за него.

“С Андре винаги сме поддържали контакт. Той винаги е там, ако се нуждая да говоря с него. Цяла енциклопедия е. Когато говорим по телефона, трябва да имаш час и половина свободен. Специален човек е. С Радек никога не сме започвали, а просто беше междинен период да видим дали можем да работим заедно. Не можехме да намерим правилната формула и да се приспособим добре – оставаме приятели”, заяви Димитров на пресконференция в София.

"Аз винаги искам да бъда режисьорът във филма. След като за момента взимам такива решения, мисля, че ще продължа да бъда този човек. Нищо в мен не се е променило и мисля, че съм същият човек. Никога не съм искал ранглиста или турнири да казва кой е Григор Димитров. Искам да бъда този, който съм, и мисля, че през годините съм запазил себе си и продължавам да работя в моята сфера и за моите цели. Не знам дали ще успя, но мога само да опитвам и да опитвам", допълни той.

“Не съм в паника в момента да намеря треньор. Винаги си мисля, че когато нямам някой до себе си ще е трудно да тренирам, да запазвам кортове, топки. В последните месеци се научих ад правя неща, които досега не бях правил. Тази свобода ти дава да импровизираш повече. Свободата ти помага да намериш себе си, да станеш по-близък със себе си. Когато излезеш на корта, си сам и няма на кого да разчиташ. Какви ли не разговори имах със себе си по време на мач. Постигнах едни от най-добрите си резултати през сезона на турнири, в които бях без треньор. Интересно беше, но все пак няма как без треньор, ако искаш да стигаш по-напред. Но няма и да бързам“, каза още той.

А какви качества трябва да притежава новият му треньор?

“Относително е. Все пак толкова време ще говорим заедно. Винаги ще е добре да имаме химия един с друг. Всеки може да играе тенис на нашето ниво. Понякога мачът се решава от две-три точки и треньорът има роля”, сподели Григор.

Още от Тенис

Виж всички