Гледай на живо

Новото попълнение Димитър Костадинов класира Левски на осминафинал за Купата - На живо след 0:2 срещу Марек в Дупница

Кабрал: В България е сиво, но не съм забелязал много расизъм

Кабрал: В България е сиво, но не съм забелязал много расизъм

Бившият футболист на Левски Жерсон Кабрал взе отношение по расисткия скандал, който се разрази по време на европейската квалификация между България и Англия в София.

В момента Кабрал играе в Пафос, Кипър, но бе потърсен за коментар от холандското издание ad.nl.

“Страните от Източния блок си имат създадено име. Там винаги е сиво и хората не са толкова приятни в началото. Лично обаче не съм забелязал много расизъм там. Никога не са ме наричали с определени имена и никога не са крещели гадни неща към мен”, сподели Кабрал.

„Особено в последния ми сезон в Левски, когато се представих на ниво. Тогава вкарах десет гола и направих осем асистенции. Това веднага променя статуса ти в тези държави. Всички гледат на теб по друг начин”, споделя още той.

Кабрал все пак признава, че по време на дербито с ЦСКА-София е чул расистки скандирания, които обаче не са били насочени персонално към някого.

“На този мач има много спорове и скандирания. Никога обаче не е било лично. Може би има голяма разлика между феновете, които ходят на мачовете на националния отбор и феновете на местните клубове”, каза още Жерсон Кабрал.

Още от БГ Футбол

Виж всички