Гледай на живо

Очаквайте в 12:00 часа ексклузивно: Борислав Михайлов в студиото на Sportal.bg

Пинтюро спечели гигантския слалом в Зьолден

Алекси Пинтюро спечели гигантския слалом в Зьолден (Австрия) от Световната купа по ски алпийски дисциплини. 28-годишният французин измина двата манша за 1:07.10 и 1:07.04 минути, постигна общо 24-ата си победа в стартовете за Големия кристален глобус и 12-та в дисциплината. Пинтюро ведеше още след първия манш и успя да увеличи преднината си в откриващото състезание през сезона.

На втора позиция в крайното класиране в Австрия е Матийо Фавр. Французинът изостана на 0.54 секунди след победителя. Трети се нареди словенецът Жан Кранец с време от 1:07.44 и 1:07.33 минути в двете спускания. Алекси Пинтюро, който е основен фаворит за първото място в класирането за Световната купа, спечели състезанието в Зьолден и през 2016 година.

Осемкратният носител на Големия кристален глобус Марсел Хиршер от Австрия прекрати своята състезателна кариера, а Пинтюро остана втори в крайното класиране през 2019 година. Четвърти в крайното класиране в Зьолден е американецът Томи Форд, пред своя сънародник Тед Лигети и норвежеца Лукас Братен.

Алберт Попов завърши на 56-о място след първия манш на гигантския слалом в първия старт през сезона и не се класира за втората фаза от състезанието. 22-годишният българин, който се спусна по пистата с последния стартов номер - 71, даде време от 1:11.11 минути. Състезанията за Световната купа продължават със слалом в Леви (Финландия) на 18 ноември.

Още от Зимни спортове

Виж всички