Гледай на живо

Гледайте на живо мачовете в Шампионската лига тук!

Жейнов призова за важна промяна в зимния трансферен прозорец на България (видео)

Водещият роден мениджър Николай Жейнов призова за промяна в трансферния прозорец на българския шампионат. В момента зимният такъв стартира в началото на февруари, което според специалиста дава възможности за злоупотреби. Агентът бе гост в студиото на Sportal TV в предаването “От дузпа в тъч”.

“Мисля, че трябва да има представител на всички съсловия в изпълнителния комитет на БФС. На треньорите, на реферите, на агентите, на футболистите. Всеки един да бъде представен във Футболния съюз. Ще има по-голяма прозрачност и всеки ще може да отговаря за своето съсловие. Нека има представители и на клубовете и да има широк отзвук на това, което се случва във Футболния съюз. Когато няма задкулисие, хората ще приемат решенията. Нека всеки каже какви проблеми има в неговата сфера. Например нашият зимен трансферен период започва на 1 февруари. Навсякъде в Европа затваря тогава, а при нас се отваря. Това е предпоставка за много сериозни злоубпотреби и измами. Не искам да казвам какви са, защото това може да позволи на много хора да го направят това”, каза Жейнов.

11 "От дузпа в тъч" с гости: Атанас Фурнаджиев и Николай Жейнов

“В момента има около 120 човека агенти, регистрирани във Футболния съюз. Това са по 4-5 човека на професионален отбор. Интересно е, че сред списъка има хора, които имат криминално минало. Страшно много чужденци идват тук, за да се регистрират в България като агенти. Лично за мен се пропуснаха доста неща, които да се променят”, допълни още мениджърът.

По отношение на бъдещия президент на БФС Жейнов сподели, че за него трябва да бъде човек, който да може да координира добре процесите в организацията, но най-важното е да има прозрачност и комуникация между отделните звена.

11 "От дузпа в тъч" с гости: Атанас Фурнаджиев и Николай Жейнов
“Трябва да е добър апаратчик - човек, който може да ръководи процесите. Важно е и какви хора ще има в изпълкома. Те ще трябва да направят така, че в живота на футбола ни да се вижда някакъв професионализъм. Решенията да не бъдат еднолични или рестриктивни. Трябва да има комуникация между клубовете и Футболния съюз. Да не се получават ситуации, както когато излязоха някои клубове и обвиниха Съюза как така Витоша (Бистрица) с един мач ще успее да се спаси в Първа лига. Преди това нали всички клубове са се запознали с формата на първенството и са се съгласили с него, а след това излизат и казват, че това не било честно. В такъв случай Футболният съюз не трябва да бъде критикуван лично за мен. Такива аномалии не трябва да бъдат допускани”, каза още Жейнов.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти