Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Дерменджиев: Няма време за експерименти, ще направим всичко възможно за класиране на Евро 2020

Новият селекционер на България Георги Дерменджиев коментира шансовете на "лъвовете" за класиране на Евро 2020. Опитният специалист призова да се даде по-голямо спокойствие на футболистите.

"Националният отбор е чест за всеки един треньор. Това е отборът, който представлява държавата и е едно голямо предизвикателство. Въобще не се двоумих дали да приема предложението. Когато има избор на треньор, нормално е да има и недоволни и хора, които са против", заяви Дерменджиев пред БНТ.

"За работата на един специалист се съди по резултатите. Надявам се да променим негативната тенденция. Нека оставим зад гърба си това, което е било. Нека гледаме напред. Няма време за експерименти. Екипът ми е готов, той ще бъде обявен на пресконференцията. Не искам да издавам нищо по темата", сподели още специалистът.

"Знаем какво поколение имаме и не трябва толкова жестоко да се нахвърляме върху играчите. За мен има психологически проблем, който може да се реши с по-голямо спокойствие за играчите. Нека вървим крачка след крачка, за да бъде правилна работата. Предстои да говорим с всеки играч. За да бъдат част от националния отбор, те трябва да са отговорни и мотивирани", заяви още Дерменджиев.

"Във футбола много неща може да се случат, но надеждата умира последна. Ние ще направим всичко възможно за класиране на Евро 2020. На всеки треньор позиция е временна. Това не ме притеснява. Аз искам да свършим нашата работа", добави специалистът.

"Който трябва, ще избере новия президент на БФС. Крачка по крачка, българският футбол трябва да си върне позициите. Времето ще покаже дали тези промени са били за добро. Не трябва да говорим за скандалите. Всеки иска доброто на българския футбол. Проблемите не са във футболния съюз, а в клубовете, където трябва да си подготвят къщичките, но това е друга тема.

Имаме много добри треньори. Когато националният отбор не е на това ниво, на което ни се иска, винаги има виновни. Подходът в школите трябва да е по-различен. Имаме таланти, но те се развиват до 16-17 години, а след това се къса връзката. България винаги е имала добри играчи и вярвам, че пак ще има. Нужно е време", завърши Георги Дерменджиев.

Последвайте канала ни в

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти