Бойко Борисов: БФС може да си държи Михайлов за свой президент още 100 г., но правителството няма да работи с него (видео)

Премиерът Бойко Борисов пак говори по случая с поисканата от него оставка на Борислав Михайлов, която президентът на БФС депозира във вторник. Самата оставка трябва да бъде гласувана от членовете на Изпълкома утре.

“БФС може да си държи за свой президент Борислав Михайлов още 100 години, но правителството няма да работи с него”, категоричен беше той пред журналисти в Брюксел.

"Ние взехме адекватно решение: правителството не иска вече да има нищо общо с този футболен съюз - продължи Борисов. - Полицията си арестува тези, които са провокаторите, прилага си закона, повдигат им се обвинения. Оттам нататък спортно-техническите качества си има кой да ги обсъжда. Като гледам дебатите по телевизията в който и град да е, там искат стадион. И на кого да го дадеш този стадиона, когато го построиш? Това казах - от нашето правителство толкова. Ако се променят, тогава можем пак да разговаряме. Колко пъти говорехме за детско-юношески спорт, за това с какво можем да помогнем? Ако искат да му взимат оставката, ако искат - да не му я взимат. Но с него ние няма да работим. Ако искат да си го държат още 100 години. Той е там много много преди аз да съм премиер".
Борисов обърна внимание и на акцията на ГДБОП в офисите на БФС и задържането на няколко души като част от операцията по събирането на доказателства за корупционни схеми, уговаряне на мачове и натиск върху съдии.

"Преди известно време ние говорихме именно за респект, за чистота на взимане на съдийски решения, за ненамесата в работата им. За съжаление, те не се вслушаха и мислеха, че с колегите, които се срещахме и ги предупредихме, си правим евтин пиар", отчете той преди заседанието на Европейския съвет.
Премиерът говори и по темата с расисткия скандал от европейската квалификация срещу Англия и отношението на английските медии. "Поговорете с английските медии защо така си позволиха да ни нападнат - обърна се той към журналистите. - Колко расистки кампании имаха те? Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят.”

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти