Министър Кралев награди медалистите от Европейскoто по кикбокс за деца, юноши и девойки

Министър Кралев награди медалистите от Европейскoто по кикбокс за деца, юноши и девойки

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от европейското първенство по кикбокс за деца, юноши и девойки младша и старша възраст в Дьор (26-31 август). В унгарския град България бе представена от 62 състезатели, които завоюваха 39 медала - 17 златни, 9 сребърни и 13 бронзови в различните стилове (К1, фул контакт, лоукик, пойнтфайтинг, лайт контакт, киклайт контакт).

В генералното класиране по отличия нашата страна зае 4-ото място от общо 39 държави, а за първи път в историята на българския кикбокс състезателите ни завършиха на първата позиция в стил пойнтфайтинг. Министър Кралев поздрави състезателите и им пожела нови бъдещи успехи.

По време на срещата председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов запозна Кралев с бъдещите състезания на кикбоксьорите при мъжете и жените. На националите им предстои световно първенство в стиловете лоукик, К1 и лайт контакт, което що се проведе от 19 до 26 октомври в Сараево (Босна и Херцеговина), а в края на ноември в Анталия (Турция) стартира и шампионатът на планетата в другите три стила - фул контакт, киклайт контакт и пойнтфайтинг.
Още от Бойни спортове

Виж всички