Министър Кралев в Костенец: Общината има голям потенциал за развитие на спорт

Министър Кралев в Костенец: Общината има голям потенциал за развитие на спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети община Костенец, за да се запознае със състоянието и възможностите за развитие на спортната инфраструктура в региона. Той присъства на приятелски мач между юношеските отбори на ФК Бенковски (Костенец) и Локомотив (Пловдив), организиран по инициатива на Йордан Ангелов.

Министър Кралев се ангажира ММС да помогне за изграждането на две спортни площадки на територията на общината, фитнес на открито и изграждане на лекоатлетически център с писта и сектор за хвърляния на територията на СУ "Св. Климент Охридски".

"Костенец е спортен град и ще помогнем на жителите на града да се направи една среда, която да е удобна за спортуване както за деца, така и за възрастни. Виждам много клубове, които развиват дейност в Костенец и мисля, че е редно те да бъдат подпомогнати", заяви министър Кралев пред гостите на спортния празник.

На събитието присъстваха футболните легенди Гошо Гинчев, Георги Иванов, както и носителката на бронзов медал от европейското първенство по лека атлетика през 2002 година Яна Касова и легендарният треньор по лека атлетика Георги Димитров, който от 2010 година е наставник на СК "Костенец". Под негово ръководство се обучават над 150 състезатели, които постигат успехи на национално и международно ниво.

Преди футболната среща с демонстрации пред публиката се представиха местни клубове по лека атлетика, таекуондо, самбо, джудо, борба и карате.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти