Изграждат два ролбана за биатлон в Троян и Самоков

Изграждат два ролбана за биатлон в Троян и Самоков

Министърът на младежта и спорта планира изграждането на два ролбана за биатлон. Те ще се намират в Троян и Самоков.

Прези няколко дни министър Красен Кралев посети стрелбището по биатлон в гр. Троян, , където беше посрещнат от президентa на БФБ Екатерина Дафовска, Иван Миховски и спортни деятели.
 
Спортният министър пое ангажимент да се разгледа проекта и да се избере най-добрият вариант за изграждане на ролбана за биатлон - включително съвместно финансиране от Министерството и Общината.
 
През март месец министър Кралев връчи почетни плакети на ММС на европейския шампион Красимир Анев и световния вицешампион Владимир Илиев и поиска от БФБиатлон да изгради тригодишна стратегия за развитие до Олимпийските игри.  
 
На база на този план, президентът на БФБиатлон Екатерина Дафовска и министърът обсъдиха и още един проект свързан с реставриране на съществуващия ролбан в гр. Самоков и изграждане на малко стрелбище към него.
 

Очаква се реставрирането на трасето в Самоков да получи финансиране най-рано през месец декември 2019 г. и да се стартира работа по проекта през пролетта на 2020 г. Ролбанът в гр. Троян също е планиран за 2020 г.
снимка: troyanexpress.com

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти