Георги Братоев: Да се върнем и да спечелим квалификацията? Невъзможно!

Георги Братоев: Да се върнем и да спечелим квалификацията? Невъзможно!

Ултиматум за връщане на играчи в националния отбор по волейбол към селекционера Силвано Пранди е недопустим. Това заяви Георги Братоев, който беше сред играчите, които италианецът не използва по време на шампионата на Стария континент и на квалификацията за олимпийските игри във Варна. 

След отпадането на "лъвовете" на осминафинал на европейското първенство, от Българската федерация по волейбол заявиха, че селекционерът може да остане начело на тима, но само ако върне тези играчи.

"С оглед на това, че един човек е готов да надскочи или да наруши собствените си виждания, е абсолютно неправилно. Какво значи ултиматум?! Тук не става въпрос за стари, млади, пенсионери, новородени. Въпросът е да бъдат най-добрите, тези които могат да донесат най-голям успех на България в дадения момент. Дали хората приемат нашето мнение, е тяхно решение. Но един човек изиграл 200 мача за националния отбор в мач срещу Бразилия за олимпийската квалификация, няма как да бъде по-слаб от един човек изиграл нула мача. Аз не говоря в момента за моя пост, говоря примерно за един диагонал на разпределителя", заяви Братоев пред bTV.

В името на националния отбор, разпределителят е готов да загърби егото си за предстоящата олимпийска квалификация в Берлин през януари. Той обаче не е оптимист за спечелването на виза за Токио през следващата година.

"Тук се поставя един въпрос, който според мен е много грешно поставен. Връщаме тези хора и те печелят олимпийската квалификация? Невъзможно! Тук няма магьосници. Ние не връщаме Матей Казийски, Хунторена, Симон, Рикардо в най-добрите му години. Връщаме се средно добри волейболисти. Според мен грешката дори не е само в Силвано. Грешката е доста години назад, така че чудеса няма да се случат, а че България има шанс да се класира на Олимпиада – има, докато той е жив чисто статистически… защо да не.", заяви Братоев и допълни.

"За мен случай, в който аз не искам да играя за националния отбор, досега не е имало. Да, аз ако бъда повикан, със сигурност ще се отзова, защото това е моята работа. Ако федерацията, треньорът и всички имат мнение по въпроса, знаят каква е схемата – аз съм готов."

btvnovinite.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти