Георги Братоев: Дали ще "мелим брашно" с Пранди? В най-скоро време ще имаме решение

Георги Братоев: Дали ще "мелим брашно" с Пранди? В най-скоро време ще имаме решение

Разпределителят на родния волейболен Хебър (Пазарджик) – Георги Братоев коментира, че тепърва ще стане ясно дали отново ще може да „мели брашно” с националния селекционер Силвано Пранди след скандала помежду им.

Играчът на актуалния носител на Купата на страната заяви, че очаква в най-скоро време да получи отговор на този въпрос.

Историята между 31-годишния софиянец и Пранди стартира с изваждането му от националния отбор – наред с тези на брат му Валентин, Николай Николов, Николай Учиков и Владислав Иванов – за Европейското първенство, на което „трикольорите” се провалиха и завършиха 11-и. След фаталната загуба 1:3 от Словения Георги Братоев атакува наставника във Фейсбук, като написа: „Много моля да има възрастова граница за хората, които ръководят отбори, какъвто и да било спорта. Доказано след 70 деменцията засяга доста голям процент от хората!!!”

 

Впоследствие родната федерация по волейбол проведе извънредно събрание, на което реши да остави Пранди начело при условие, че той преразгледа решението си във връзка с изключените състезатели.

„Дали ще загубим от Португалия или някой друг отбор, поражението винаги е неприятно. През годините със сигурност сме губили от слаби тимове. Напоследък това се случва една идея по-често, но волейболът във всички държави и континенти се развива. При това с бързи темпове. Само от нас зависи да настигаме тези, които преди това сме успявали да победим”, коментира Братоев за „Златният гейм” по DIEMA SPORT 2.

„Аз съм от хората, които винаги са казвали собственото си мнение и си стоят за него. Това дали се харесва на останалите, а абсолютно техен проблем. Като цяло нямам никакъв личен проблем с това нещо. Дали с този човек може да се „мели брашно” отново, това е въпрос на време да се види. Предполагам, че в най-скоро време ще имаме решение на този проблем.”

Още от Волейбол

Виж всички