Любо Ганев: Силвано няма да обърне внимание на думите на Георги Братоев

Любо Ганев: Силвано няма да обърне внимание на думите на Георги Братоев

Силвано Пранди няма да обърне внимание на думите на Георги Братоев относно възрастта му (71 години) и евентуалната деменция, от която страда. Това поне твърди членът на УС на родната федерация по волейбол Любо Ганев. Той отново влезе в противоречие с президента на централата Данчо Лазаров и счита, че италианецът няма поставен ултиматум да повика братя Братоеви, Николай Учиков и Николай Николов за олимпийската квалификация през януари.

50 Словения - България 3:1

Нещо, което Инженера много точно заяви, че ако не се случи, то Професора ще се раздели с поста си.

„Не сме поставили условие на Силвано Пранди, просто искахме през януари да направим всичко възможно да бъдат най-добрите и най-мотивираните, за да имаме дори малък шанс. Не е ултиматум, а да сме сигурни, че най-добре подготвените ще бъдат повикани. Със сигурност Георги (Братоев) и Пранди ще работят заедно. Познавайки Силвано, той няма да обърне внимание на тези думи (за деменцията). Работата на състезателите е да говорят на игрището. И на мен ми казваха че съм дебел, но отивам, отигравам 50 топки и им казвам – „не съм с договор за фотомодел, а за да правя точки”. Разбрахме се, говорих със Силвано. Всеки един треньор ще иска най-силните състезатели. Пранди ще определи кои играчи ще включи. Има срок преди квалификацията, най-вероятно ще се извикат 17-18 момчета, които щабът ще избере. Пред Пранди няма условие да върне Братоеви и Ники Николов”, коментира ситуацията пред БНТ Любо Ганев.

Той допълни, че България има реален шанс да спечели квалификацията в Берлин, като също влезе в противоречие с Теодор Салпаров. Либерото бе категоричен след загубата ни от Словения с 1:3 на 1/8-финалите, че няма смисъл да играе в тези мачове, тъй като шансовете ни са нулеви. Впоследствие 37-годишният ветеран размисли и каза, че ще е на линия за двубоите.

50 Словения - България 3:1

„Имаме равни шансове с всички седем други отбора, които ще играят. Много пъти се е случвало по-слаб да бие по-силен или в изравнен мач правиш две точки и печелиш. Недоволството ни от европейското не е, че се класирахме 11-и, а че не играхме с желание и не се борихме. Това е най-тежкото”.

"Тема Спорт"

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти