Отложиха цял кръг в Швейцария заради коронавируса

Отложиха цял кръг в Швейцария заради коронавируса

Швейцарската футболна лига отмени мачовете от първенството, които бяха планирани за уикенда, като санкцията се отнася както за Суперлигата, така и за второто ниво Чалъндж-лига. Причината е забраната на Министерството на здравеопазването на страната да се събират повече от 1000 души на едно място заради опасността от активиране на епидемия от коронавируса.

От Футболната лига уточниха, че за момента няма яснота дали мачовете ще се играят при закрити врата в близко бъдеще или ще бъдат насрочени за друг период от годината до края на сезона.

"Петте мача от Суперлигата и още пет от второто ниво Чалъндж Лига, които са насрочени от петък до неделя, ще бъдат отложени за неуточнена за момента дата, се казва на страницата. ШФЛ продължава тясното си сътрудничество с властите и всички клубове и ще ви информира във всеки един момент на промяна.

Средната посещаемост на мачовете от швейцарската Суперлига през тази година е 11 116 човека средно на мач. Болните от коронавирус в Швейцария вече са потвърдени 15, а под карантина са поставени повече от 100 човека. Мачовете от първенството по хокей на лед в Швейцария ще се играят по програма, но пред празни трибуни.

Още от Футбол свят

Виж всички