Крушарски: Локомотив ще има стадион-бижу

Крушарски: Локомотив ще има стадион-бижу

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски изрази надежда, че съвсем скоро клубът ще разполага с модерен стадион с капацитет от 11 400 места. По думите на бизнесмена, съоръжението ще бъде изцяло покрито.

Крушарски говори след новината, че правителството ще осигури цели 37 млн. лева за базите на двата пловдивски клуба, след като премиерът Бойко Борисов се отказа от намеренията за закупуването на нов правителствен самолет.

"Искам първо да благодаря на премиера за нещото, което свърши и на кмета на Пловдив, който в последните няколко седмици изсърба доста горчива попара, за която и нашият клуб има определена вина. Аз съм привърженик на по-толерантните действия и исках да разбера какво точно ще се прави”, коментира Крушарски за "Диема спорт".

„От това, което говорихме разбрах, че това ще помогне на Локомотив безкрайно много. И не само на Локомотив, а на цялата пловдивска общност. Ще имаме едно бижу, което ще може да събере върлите фенове и умерени хора. Да има къде да седнат и да се любуват на това, което прави отбора.”

„Нашият план беше за шест години. При това положение нещата ще се изпреварят и мисля, че до края на тази година ще имаме две трибуни като хората, а третата ще бъде започната. Общинският съвет ще реши дали тези средства ще бъдат използвани за базата на клуба или стадиона. Така или иначе, ние ще правим и едното, и другото. Базата изпреварва малко събитията, защото се разбрахме с Общината да подпишем договор за наем, за да инвестираме и да строим игрищата, докато се движат формалностите за концесионния договор. Така ще изпреварим събитията и до есента ще имаме поне два терена, където да тренират децата”, продължи той.

„В завършен вид стадион „Локомотив” ще представлява едно бижу, което ще разполага с 11 400 места. Целият стадион ще бъде покрит, 4 категория на УЕФА. Проекта го има, има и работната част. Остана да мине само процедурата с разрешителните за строителството. Мисля, че при така създадената ситуация всеки ще натиска нещата да се случат”, каза Крушарски.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти