Висшата лига открива своя Зала на славата

Висшата лига открива своя Зала на славата

От Висшата лига официално обявиха, че тази година ще стартират своя Зала на славата. Първите двама легендарни играчи, които ще бъдат приети в нея, ще станат ясни на официална церемония на 19 март. Тогава ще бъде публикуван и списък с номинирани кандидати за това признание в бъдеще, за които ще могат да гласуват и феновете.

Основните критерии са два: футболистите да са прекратили активната си кариера, както и да се взима под внимание единствено тяхната визитка във Висшата лига. Всеки отличен ще получи персонализиран медальон, на който ще бъде гравирана годината на техния прием.

“От 1992 година насам Висшата лига е дом на играчи от световна класа, които са определяли цели поколения и са ни предоставяли вълнуващ футбол сезон след сезон. Мястото в Залата на славата на Висшата лига е резервирано само за най-добрите. Това ще бъде повод за феновете ни по света да се върнат назад в годините и да ни помогнат да отпразнуваме някои наистина изключителни кариери”, заяви изпълнителният директор на състезанието Ричард Мастърс.

Още от Футбол свят

Виж всички