Гледай на живо

Локо (София) записа първа победа след завръщането си в елита - на живо след 1:0 над Локо (Пловдив)

БФС одобри 57 нови клуба, централата поема разходите по възстановяването на Чочев

БФС одобри 57 нови клуба, централата поема разходите по възстановяването на Чочев

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз проведе редовно заседание в централата на БФС в Национална футболна база "Бояна". На нея членовете на ръководния орган приеха решенията, взети на предишното заседание на Изпълкома, както и това на Изпълнителното бюро на 10 януари т.г.

Прието бе предложението Българският футболен съюз да организира турнири за деца между 10 и 12-годишна възраст във всички области, като общият брой на състезанията ще е 30, а разходите по организацията, провеждането и закупуването на екипировка и спортни пособия ще бъдат осигурени от бюджета на БФС.

Членовете на ИК бяха запознати с работата на експертната комисия, натоварена с проекта за въвеждане на системата VAR в Първа професионална лига и развитието на процедурите по имплементирането й, включително постъпилите оферти, календар и етапи на подготовка по обучението на съдиите за работа с нововъведението.

Прието беше и предложението за Наредба на национално клубно лицензиране за женски отбори за участие в Шампионската лига, като в нея са запазени основните принципи и органи на лицензирането, което ще се извършва от действащите Лицензионна и Апелативна комисия по лицензирането.

57 клуба бяха одобрени за членове на БФС, като те няма да имат право на глас на Общото събрание, насрочено за 7 юни т.г.

Членовете на Изпълнителния комитет също така одобриха създаването на специална комисия за избор на официалната топка, с която ще се играят двубоите от Първа лига през сезон 2020/21.

ИК единодушно прие Българският футболен съюз да поеме разходите по възстановителното лечение в Барселона на полузащитника на националния отбор Ивайло Чочев, получил тежка контузия по време на европейската квалификация срещу Черна гора преди година.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти