Расистки скандал на “Армията”! Фен на ЦСКА: Не ме е страх, искам цяла България да разбере

Расистки скандал на “Армията”! Фен на ЦСКА: Не ме е страх, искам цяла България да разбере

Изключително неприятен расистки скандал се е разиграл през уикенда на “Армията” по време на мача между ЦСКА-София и Ботев (Пловдив), твърди запалянкото на червените Халид Бин Хазнедар. Първоначално привърженикът е гледал двубоя от сектор “Г”, но по време на срещата е изгонен оттам заради по-тъмния си цвят на кожата и е принуден да се премести в сектор “А”, закупувайки си нов билет.

Запалянкото на червените е от Шумен, но живее в София. Ето какво разказа той пред Sportal.bg:

“Гледам мача на ЦСКА и си пея песните на любимия отбор. По едно време идва един и ми вика: “вън от сектор “Г”.

Попитах го защо, а той ми каза, че съм бил мургав. После се насъбраха няколко души и ме накараха да напусна сектор “Г”.

За да няма разправии, напуснах сектора, купих си нов билет за сектор “А” и там догледах мача.Това е голяма обида за мен. Аз съм заклет цесекар! Но поради тези глупости, които се случват в сектор “Г”, се отказвам вече да посещавам мачовете.

Същите хора миналия мач са изгонили баща и син от Асеновград, защото не са посещавали постоянно срещите на ЦСКА. А миналата седмица - още един.Стоя зад думите си. Имаше хора при мен, но надали ще се съгласят да коментират това. Казаха ми, че съм щял да си навлека беля на главата. Но мен не ме е страх от никой. Аз искам истината да излезе наяве.

Искам цяла България да разбере какви са тези глупости, които се правят в сектор “Г”. Разочарован съм”, каза запалянкото пред Sportal.bg.

Той ни изпрати и пост, който е публикувал на своята страница във “Фейсбук”. Той гласи следното:

снимка 1: bulfoto

Още от БГ Футбол

Виж всички