В биатлона подготвят смяна на треньорския щаб

В биатлона подготвят смяна на треньорския щаб

Николай Захаров ще се раздели с поста си след края на сезона, друг чужденец ще заеме мястото му

Треньорска рокада ще бъде извършена в националния ни отбор по биатлон при мъжете. Главният специалист Николай Захаров ще бъде сменен, като това ще се случи след края на настоящия сезон. Беларусинът е част от представителния ни тим както при мъжете, така и при жените вече повече от 30 години. Той бе сред главните фигури и имаше водеща заслуга за някои от най-големите успехи на този спорт у нас.

Предвид че вече е на 72 години обаче, от ръководството на федерацията са преценили, че се нуждаят от промяна. Целта ще бъде и обединение на представителния ни тим, тъй като в момента Красимир Анев се готви самостоятелно със своя личен треньор Георги Фъртунов.

Към момента все още не е ясно кой ще застане начело на националния отбор. Със сигурност това ще бъде специалист от чужбина, като се очаква неговото име да бъде обявено в края на пролетта или началото на лятото. Президентът на федерацията Екатерина Дафовска потвърди новината.

"Подготвяме смяна в треньорския щаб. Все още не може да говорим за конкретни имена, защото е много рано. Става въпрос за желание на Управителния съвет да направим промяна. Целта е да обединим отбора. Насочили сме се към чужбина, защото за съжаление нямаме подготвени кадри. Най-вече стрелкови треньор. Говорим за следващия сезон, през пролетта и лятото ще видим", сподели за "Тема Спорт" Дафовска.

Идеята на ръководството на федерацията е да запази Анев и Владимир Илиев до олимпиадата в Пекин. Зимните игри ще се проведат през 2022 година, като се очаква след техния край двамата ни водещи биатлонисти да приключат кариерите си.

Хари Латифян, “Тема Спорт”

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти