Хиляди се сбогуваха с Коби Брайънт (видео)

Днес бе денят, в който баскетболните фенове си взеха последно сбогом с една от най-големите легенди в историята на играта с оранжевата топка - Коби Брайънт. Бившият гард на Лос Анджелис Лейкърс загуби живота си в катастрофа с хеликоптер на 26 януари. Трагедията отне живота на още 8 души, а сред тях бе и една от дъщерите на Брайънт - Джиана.
Тази вечер в залата на Лейкърс Staples Center близките на Коби и VIP личности се преклониха на специална церемония пред великия баскетболист, който остана завинаги на 41. Церемонията се проведе на две нива, като над 20 000 обикновени фенове изпратиха Коби пред паметник до Staples Center, а по-близките му и много ВИП гости го направиха на церемония в залата.
Обещание към Коби - защо Гилбърт Аринас спря да бъде интернет идиот
Обещание към Коби - защо Гилбърт Аринас спря да бъде интернет идиот
Първи на сцената излезе генералният мениджърт на ЛА Лейкерс Роб Пелинка, който беше и един от най-близките приятели на Брайънт. Пелинка разказа за много аспекти от живота и личността на Коби. В речта си той наблегна на манталитета и вярванията за живота на Коби, отношението му към приятелите, към дъщерите му и на последно място, но не и по значение - към жена му Ванеса.

След това на сцената се появи легендарният Майкъл Джордан. Той не успя да сдържи емоциите си и бързо се просълзи, докато изричаше своята прочуствена реч. Въздушния сподели няколко забавни случки с участието на Коби, след което подчерта чувството си на любов към починалия играч, обрисувайки го като свой "по-малък брат". За финал легендата Джордан сподели, че част от него е умряла след смъртта на Коби, но споменът за него продължава.

Следваше изявлението на още един знаменит баскетболист и голям приятел на Коби - Шакил О'Нийл. Двамата бяха част от великия отбор на Лейкърс, спечелил 3 поредни титли от НБА в първото на десетилетие на века. Той също трудно сдържаше емоциите си, говорейки за трагичната загуба, пожелавайки си отново да се срещне с големия си приятел един ден.

Днешната дата 24.02. е емблематична, тъй като №24 е един от двата любими номера на Коби, изплозвани от него по време на кариерата му (другият е №8). Дъщеричката му Джиана, която също беше баскетболистка, пък носеше №2 в училищния си отбор.

Именно днес вдовицата на Коби Брайънт - Ванеса, показа татуировка, която си е направила в памет на починалата си дъщеря Джиана. Ванеса изписа цифрата "2" върху ръката си.

"Той беше ранна птица, а аз - сова. Той беше лед, а аз - огън. Понякога беше обратното. Помежду ни имаше съвършен баланс. Не знам как заслужих мъж, който да ме обича толкова много", промълви със сълзи на очи Ванеса по време на церемонията.

"Джиана много приличаше на баща си. И двамата обичаха да учат нови неща и да помагат на хората", добави съпругата на Коби.

Още от Баскетбол

Виж всички