Гледай на живо

Евро 2020: Англия - Шотландия

Ултраси съблякоха дете в автобус в София

Ултраси съблякоха дете в автобус в София

14-годишно дете беше съблечено голо до кръста от непознати хулигани в автобус 404 пред погледа на пътниците, съобщава “Монитор”. Екшънът, на който стана свидетел репортер на вестника се е разиграл в 19,10 часа в рейса, движещ се в посока ж.к. "Дружба", като никой от пътниците, включително мъже, не се намесил своевременно, за да го предотврати.

Момчето е приклещено от трима мъже на около 20 години в задната част на рейса между „Подуяне“ и „Редута“. Изведнъж се чуло как детето вика: „Не, недейте, моля ви, моля ви!“. В следващия момент то тръгна към предната част на автобуса голо до кръста. Слисана жена се развикала на шофьора да спре, но той отвърнал: „Това е България!“ и продължил, а по-късно признал, че камерите в рейса не работят. На спирката в „Редута“ все пак не отворил вратите, но нападателите започнали да ги блъскат и изскочили навън. Същевременно друга пътничка позвъняла на тел. 112, а трета взела дреха от своето дете, за да наметне жертвата. От полицията пък казали, че детето трябва да иде да подаде жалба с родителите си, или с възпитател от пансиона.

Впоследствие детето разказало, че са му съблекли суитшърта и тениската със заплаха и са ги взели със себе си. На тях пишело ЦСКА, което явно е и причината да му бъдат отнети, а нападателите по всяка вероятност са фенове на вражески футболен отбор.

Момчето, което слязло на спирката на спортната база "Червено знаме" е от провинцията и е на пансион. В спортното училище учило карате.

Снимки:

"Монитор"

Още от Булевард

Виж всички