Отложиха с 2 месеца тренировките на доброволците за Токио 2020 заради коронавируса

Отложиха с 2 месеца тренировките на доброволците за Токио 2020 заради коронавируса

Въпреки че няколко пъти беше обявено, че до момента няма планове за отмяна или отлагане на Олимпиадата в Токио 2020, организаторите отложиха тренировките на доброволците за поне два месеца заради разпространението на коронавируса в Китай. Около 80 хиляди души са необходими за олимпийските игри, за да осигурят безплатна работа, която МОК нарича "ключова подкрепа за гарантиране на успеха на игрите".

Организаторите заявиха, че отложените тренировки са "част от усилията за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус". Обучението на доброволците е отложено за май или по-късно. Повече от 200 000 души кандидатстваха, а около една трета от доброволците са чуждестранни граждани. Олимпиадата в Токио ще се проведе от 24 юли до 9 август.

Международният олимпийски комитет, организатори и Световната здравна организация многократно заявиха, че не е необходимо да се поставя под съмнение провеждането на Игрите. Над 2250 души починаха от новия коронавирус, който се появи в китайския град Ухан в края на миналата година. До петък в Япония са регистрирани три смъртни случая и повече от 700 заразени, повечето от карантинен круизен кораб, акостирал в залива в Токио.
Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти