Китай ще играе мачовете си от Световните квалификации на неутрален терен

Китай ще играе мачовете си от Световните квалификации на неутрален терен

Националният отбор по футбол на Китай ще играе следващите си две домакински срещи от световните квалификации на неутрален терен и това ще бъде Тайланд като предпазна мярка срещу върлуващия в страната коронавирус, съобщиха от ФИФА.

Китай е домакин на Малдивите на 26-и малт, а пет дни по-късно ще гостува на отбора на остров Гуам, който е отвъдморска територия на САЩ, но играе в квалификации. И двата мача ще се играят на стадион Чън Арена в Бурирам (Тайланд).

В свое съобщение от Световната федерация съобщават: "промените в календара и стадионите са продиктувани от актуалната ситуация с коронавируса и след консултации със съответните членове в засегнатите в този случай футболни централи''.

За момента изглежда, че зрители няма да бъдат допускани на стадиона, за да гледат мача.

Китай в момента е на 2-о място в група А на азиатските квалификации след отбора на Сирия като има 7 точки от 4 мача. Сирийците са начело с 15 точки от пет мача, а трети са Филипините също със 7 точки, но от 5 мача. За третия кръг на пресяванията продължават първите два отбора от всяка група.

Китай е домакин на Филипините и Сирия през юни, но все още не е ясно как ще се развие епидемията и дали мачовете няма да бъдат отменени, отложени или преместени извън страната докато трае извънредната ситуация в Ухан, където е огнището на вируса.

Още от Футбол свят

Виж всички