Райконен най-бърз във втория ден от зимните тестове

Райконен най-бърз във втория ден от зимните тестове

Кими Райконен с Алфа Ромео записа най-добро време във втория ден от тестовете в Барселона. Като цяло, обаче, отборите заложиха на дълги стинтове и проверка на издръжливостта на колите, а не толкова на бързи обиколки.
След като вчера Верстапен завъртя 168 тура, днес на първо място по този показател се нареди Ромен Грожан с Хаас – 158. Французинът даде 11-о време, а сесията му приключи 40 минути преди края, след като се завъртя на завой номер 4 и се удари в стените.

Кими направи най-бързата обиколка минути преди да изтече времето с най-меките гуми. Болидът му спря на пистата след завой 9 и предизвика червен флаг. Възможно е неговият Алфа Ромео да е останал без гориво – разпространена практика е по време на тестовете отборите да слагат минимални количества, за да проучат минималните допустими граници.

Втори днес остана Серхио Перес с Рейсинг Пойнт, който продължава да се представя силно както по пробег, така и като скорост. Трети остана Даниел Рикардо с Рено, а четвърти Алекс Албън с Алфа Таури.

Себастиан Фетел, който вчера не взе участие заради болест, пое щафетата от Шарл Леклер за следобедните тестове на Ферари.

Още от Моторни спортове

Виж всички