Меси: Не можем да спечелим ШЛ, ако играем така

Капитанът на Барселона Лионел Меси е категоричен, че отборът трябва да повиши нивото си, ако иска да завоюва Шампионската лига. “Ако искаме Шампионската лига, трябва да се развием, много. Не можем да спечелим ШЛ, ако играем така. Нужно е да сме по-постоянни в играта, да усвоим новите неща възможно най-бързо и да не правим глупави грешки, а такива правим през целия сезон. Не трябва да допускаме грешки като тези в Рим и Ливърпул. Сякаш си бяхме тръгнали от онези мачове и липсваше връзка помежду ни”, заяви Лео в интервю за Mundo Deportivo.
“Не ми минава през главата да си тръгна от Барселона. Ако клубът иска, за мен няма проблем да продължа. Всъщност винаги съм могъл да избирам дали да остана, не само сега с тази клауза. В много моменти имах възможността да напусна. Имаше много клубове, които се интересуваха от мен и бяха готови да платят клаузата. В нито един момент обаче не ми е минавало през главата да си тръгна, както и сега. Ще го повторя. Ако клубът иска, няма проблем…”, сподели Ла Пулга.
Аржентинецът не скри, че се е почувствал обиден от думите на спортния директор Ерик Абидал. “Не зная какво му е минало през главата, за да каже това, но аз отговорих, защото се почувствах атакуван. Почувствах, че атакуваше играчите. Достатъчно неща се говорят, как се случва всичко, как се слагат и се махат треньори, как се водят играчи и най-вече става въпрос за мен. Че имам голяма сила и взимам решения. Заболя ме, че това бяха думи на човек от клуба, от техническия щаб… Затова излязох да изясня нещата. Знаех, че не мога да оставя спортен директор да ме атакува по този начин”, заяви той.
“Тежко преживях смяната на Валверде, защото той е голям треньор и много голям човек. Много пъти съм го казвал. Ключови бяха мачове, в които ние бяхме по-виновни от него. В крайна сметка е най-лесно да уволниш треньора, а не да смениш играчите”, сподели футболното величие.
Относно новия треньор Кике Сетиен Меси каза: “Знае как да се доближи до футболистите, знае как да говори. Много харесва футбола и говори постоянно за това. Нормално е да има освирквания след някои мачове. Хората се изнервят и оставят с усещането, че играейки отзад, ще ни вземат топката и ще ни вкарат”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти