Свободняците се връщат без медал от Рим

Свободняците се връщат без медал от Рим
Мирослав Киров и Ахмед Магамаев останаха пети в последния ден на европейското първенство по борба, свободен стил в Рим. Натурализираният у нас дагестанец Ахмед Магамаев постигна две победи в репешажите в категория до 86 кг - 4:4 срещу азера Абакаров и 4:1 срещу поляка Радослав Марчинке. А в малкия финал за бронза Магамаев се бори равностойно, но отстъпи на състезаващия се за Словения Борис Макоев с 6:7.
При 74-килограмовите в спор за бронзовото отличие Мирослав Киров загуби с туш от грузинеца Автандил Кенчадзе, световен шампион при 23-годишните и трети от европейските игри Минск 2019. По-рано през деня Владимир Дубов (61) не успя да преодолее репешажите след 2:8 от гърка Георгиос Пилидис.
Така националите ни в свободния стил завършиха без медал с четири пети места - на Георги Вангелов (57), Мирослав Киров (74), Джемал Али (79) и Ахмед Магамаев (86).
А България приключи на това първенство с общо 6 медала, три от които титли - на Миглена Селишка (50), Мими Христова (65) и Едмонд Назарян (55) при класиците, както и сребро на Биляна Дудова (59) и Даниел Александров (82) и бронз на Тайбе Юсеин (62). Националите в свободния стил се прибират утре, 17 февруари, с полет от Рим в 18,10 часа. Европейското бе част от подготовката на отборите за оставащите две олимпийски квалификации - европейската в Будареща (19-22 март) и световната в София (30 април - 3 май). Само финалистите взимат квоти за игрите Токио 2020.

Снимки БФ Борба, КОСТАДИН АНДОНОВ

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти