IBU и Устюгов отново се съдят

IBU и Устюгов отново се съдят

Международния съюз по биатлон (IBU) е открил ново дело заради нарушаване на антидопинговите правила срещу олимпийския шампион от Сочи 2014 Евгени Устюгов, съобщи за ТАСС президентът на руския съюз по биатлон Владимир Драчьов.

"Преди световното първенство в Антхолц научил, че IBU започва ново дело срещу Устюгов заради данните му в биологичния паспорт", каза Драчьов. Двукратният олимпийски шампион Устюгов се оттегли от биатлона след Игрите в Сочи.

През 2018 година срещу него и други руски състезатели се води разследване за допинг, но той беше оправдан. Тогава разследването установи, че Устюгов не е приемал забранени вещества. Часове, след като новината беше обявена официално, 34-годишният Евгени Устюгов подаде иск в съд в Австрия срещу Международния съюз по биатлон.

"Устюгов е подал иск срещу IBU в граждански съд в Австрия. За първия път в историята на биатлона спортист подава иск в граждански съд, а не пред Спортния арбитражен съд в Лозана", каза Драчьов. Устюгов спечели олимпийското злато в масовия старт във Ванкувър 2010, а в Сочи 2014 стана шампион с щафетата на Русия.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти