ЛА Доджърс се сдобива с MVP и "Сай Йънг" от Бостън

ЛА Доджърс се сдобива с MVP и "Сай Йънг" от Бостън

Две от звездите на Висшата бейзболна лига на САЩ и Канада (МЛБ) – аутфилдерът Муки Бетс и питчерът Дейвид Прайс, сменят клубната си принадлежност по-малко от два месеца преди началото на новия сезон. Най-полезният играч (MVP) в Американската лига за 2018 г. и носителят на "Сай Йънг" за 2012 г. преминават от Бостън Ред Сокс в Лос Анджелис Доджърс в бомбастична сделка, в която е замесен и трети отбор – Минесота Туинс.

В замяна на Бетс (27 г.) и Прайс (34 г.) "червените чорапи" получават 23-годишния аутфилдер Алекс Вердуго от "мошениците" и 21-годишния питчер Брусдар Гратерол от "близнаците". Същевременно Ел Ей праща риливъра Кента Маеда (31 г.) в Минесота. Освен това Бостън се ангажира да поеме половината от дължимите $96 млн. на Прайс в заплати през следващите три сезона (2020-2022). Бетс има да получава $27 млн. през тази година, след което става свободен агент.

Трипосочният трансфер все още не е потвърден официално от клубовете, като тази нощ дори се появиха съмнения за потенциална спънка. По информация на авторитетния сайт TheAthletic.com в Ред Сокс не са останали доволни от медицинските тестове на взетия от Туинс венецуелски талант Гратерол. Затова е възможно от Бостън да поискат допълнителен играч и/или пари, за да финализират сделката.

"Все още не е ясно дали евентуалният допълнителен играч ще бъде търсен от Лос Анджелис или Минесота. Трите страни изглеждат сигурни, че ще постигнат финално споразумение, но вероятно ще трябва да бъдат направени някои фини настройки", допълва The Athletic.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти