Катаклизми в още един български гранд! Босът на Ботев Пд заплаши с напускане

Катаклизми в още един български гранд! Босът на Ботев Пд заплаши с напускане

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов заплаши, че може да спре да дава пари за клуба. Причина за това е, че сдружение ПФК Ботев, което е миноритарен акционер, съди ПФК Ботев АД, твърди Блиц.

Поредният скандал идва, след като представител на собственика Георги Самуилов не е гласувал в Съвета на директорите на клуба да бъде приет човек от сдружението. Става въпрос за известния в Пловдив оценител на недвижими имоти Борис Гиздаков, за когото са гласували 35 човека.

В съвета обаче остава Васил Наумов, който също е представител на сдружението и феновете. Въпросното заседание се е провело на 10 януари, когато Самуилов не присъства на него и е изпратил свой пълномощник в лицето на адвокат. Според хора от сдружението този човек не е изпълнил записаното в устава. А именно – в Съвета на директорите да членува и представител на сдружението. Точно поради тази причина се стига и до съдебен иск срещу ПФК Ботев. Но всъщност има техен представител и той е Васил Наумов.

"Всичко, което сте написали, е вярно! Мога да си тръгна още утре, ако Гиздаков продължава да настоява да влиза в управителното тяло на "Ботев". Няма как да се съглася с подобно нещо. Нека, ако въпросното лице и феновете успеят да осигурят 3 500 000 лева, да поемат ръководството на клуба. В противен случай да седнат на задните си части и да не се занимават с неща, от които не разбират", заяви Георги Самуилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички