Гледай на живо

Финална развръзка в група "А" – на живо от Германия с всичко най-интересно преди ключовите сблъсъци

Урс Майер: Правилото за капитаните и съдиите трябва да стане международно

Урс Майер: Правилото за капитаните и съдиите трябва да стане международно

Бившият международен съдия Урс Майер предложи футболът да последва масово примера на ръгбито и да бъде позволено само на капитаните на отборите да говорят със съдии. Той заяви за spox.com, че правилата трябва да бъдат затегнати още по време на европейското първенство, което ще бъде проведено това лято.

"Проявата на уважение на терена е много важна. За мен ръгбито е спортът, към който трябва да погледнем. Иска ми само капитаните да имат разрешение да говорят със съдиите, както е бил планът първоначално. В днешни времена всяко решение, всеки тъч и всяко нарушение е критикувано отборно. Съдиите не са идиоти и знаят какво правят", заяви бившият швейцарски съдия.

Германският футболен съюз направи тази важна крачка още през зимата и Аласан Плеа от Борусия (Мьонхенгладбах) бе първият пострадал от спорове със съдии. Решението за затягане на дисциплината не се харесва от всички, но Майер е твърдо "за". "Инициативата трябваше да дойде от ФИФА. Това правило трябва да бъде международно, но не трябва да се чака до световното първенство през 2022-а. Трябва да започне на европейското това лято. Ако ДФБ натисне ФИФА, централата трябва да реагира", добави Майер.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички