Гледай на живо

Евро 2020: Нидерландия - Украйна 2:0

Националките на България за "Фед Къп": Ще се борим докрай (видео+галерия)

Националките на България за "Фед Къп": Ще се борим докрай (видео+галерия)

Женският ни национален отбор по тенис заминава утре за Талин, където от 5 до 8 февруари ще играе срещу силните отбори на Украйна и Хърватия в група I на зона Европа/Африка за "Фед Къп". Днес нашите момичета направиха последната си тренировка в зала “София”. България ще бъде представена в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова с капитан Дора Рангелова.

“Основната ни цел е да останем в групата. Надеждите разбира се са да играем за изкачване, но ще ни бъде много трудно особено срещу Украйна. Те ще бъдат представени от най-добрите си тенисистки. Първата ни среща е с Хърватска и се надяваме да започнем с победа. Момичетата се чувстват много добре и се надявам да покажат най-доброто на което са способни”, заяви пред журналистите капитанът на България - Дора Рангелова.
“Аз гледам да нямам сериозни очаквания. Това ти пречи да се концентриаш върху самото представяне. Миналата година се сработихме добре като отбор. Всички проведохме добра зимна подготовка. Надявам се да победим всеки отбор. Искаме реванш от Украйна, разбира се. Миналата година се представихме добре. Надяваме се да успеем да победим”, коментира Виктория Томова.
“Голяма отгорност е да играеш за България. Сега имаме повече опит. На мен ще ми е пета година. Изабелла също има голям опит. Почти всяка година сме били в отбора. Имах възможност да поговоря и да тренирам с Алекс и Мико. Те се бориха като истински български лъвове на ATP Cup. Да, разбира се, че тяхното представяне ни влияе положително”, добави Вики.

“Няма от какво да се притесняваме. Ще сме по-отпуснати, защото ще играем срещу състезателки от най-висока световна класа. Ние няма какво да губим и ще дадем всичко от себе си”, коментира Изабела Шиникова.

Гергана Топалова и Петя Аршинкова се завърнаха от 10- дневна подготовка на Националния тенис център на Чехия в Прага. “Много добра подготовка направихме в Чехия. Благодарим на родната федерация за това, че ни помогна за нея. Чешките тенисисти са големи професионалисти. Всеки ден можеш да ги гледаш какво правят. Научихме, че трябва здрава подготовка”, добавиха Аршинкова и Топалова.

Още от Тенис

Виж всички