Треньорът на Черно море: Мачът срещу Берое е от изключително значение за нас

Треньорът на Черно море: Мачът срещу Берое е от изключително значение за нас

За нас мачът с Берое е от изключително значение, защото при евентуална победа можем да си гарантираме петото място, заяви на пресконференция днес преди срещата от 18-ия кръг на НБЛ между Черно море Тича и Берое треньорът на варненския тим Галин Стоянов.

По думите му петото място след първите две завъртания дава много различна изходна позиция за Черно море Тича като брой домакинства при третото завъртане срещу определени отбори, срещу които за тима е е важно да бъде домакин.

"Затова този мач за нас е от извънредно значение и ще направим всичко възможно да го спечелим", каза специалистът. "Надявам се този мач да можем да покажем най-доброто от себе си, защото имаме срещу нас доста сериозен съперник, с много сериозен треньор и доста играчи, които подсилиха Берое", коментира още наставникът и допълни, че ако не се лъже гостите имат шестима национални състезатели на България, което е достатъчен атестат.

Специалистът смята, че като се добавят и квалитетните чужденци в тима отборът на Берое е доста впечатляващ като селекция. Стоянов сподели, че е очаквал Станимир Маринов и Павел Маринов да се включат към Берое на по-късен етап, но за по думите му "за наше съжаление и двамата вече са успели да играят в контролни и официални мачове на прилично ниво, което автоматично означава, че срещу нас Берое ще е в пълен състав".

"Надявам се всички наши състезатели да бъдат в добър игрови ритъм, включително и Божидар Аврамов. Неговата класа е безспорна, просто трябва да възвърне игровия си ритъм", посочи Стоянов. Той допълни, че към момента Черно море Тича е в пълен състав. Галин Стоянов и изпълнителният директор на клуба Саша Топчов призоваха феновете на отбора да напълнят зала "Христо Борисов" и да дойдат да подкрепят Черно море Тича във важния мач. Срещата от 18-ия кръг на НБЛ между Черно море Тича и Берое е в събота /1 февруари/ от 18.00 часа.

Още от Баскетбол

Виж всички