Коронавирусът заплашва провеждането на световното по лека атлетика в зала

Коронавирусът заплашва провеждането на световното по лека атлетика в зала

Коронавирусът сериозно заплашва провеждането на световното първенство по лека атлетика в зала. В Китай се борят с ограничаване на епидемията, но засега усилията им не дават желания резултат и заразата продължава да се разпространява с бързи темпове. А датите на планетарния шампионат наближават - 13-15 март.

В неделя Азиатската асоциация по лека атлетика обяви, че отменя първенството си на закрито, което трябваше да се проведе на 12 и 13 февруари в Ханджоу, на 600 км от Ухан, откъдето тръгна коронавирусът. Това доведе до засилване на спекулациите в атлетическите среди, че световното в зала също е под заплаха.

Световната атлетика потвърди пред “Гардиън”, че следи внимателно ситуацията, а също и че в тесен контакт със Световната здравна организация (СЗО), както и с националните федерации. Все още не е взето решение и, разбира се, организаторите все още се подготвят да бъдат домакини на събитието, което е планирано да се проведе след седем седмици.

Тяхната надежда е, че все още има време ситуацията да бъде овладяна. Те също така посочват, че Нанджин е на 280 мили от Ухан, огнището на вируса. Бързото разпространение на вируса, което доведе до заразата на 4535 души, 106 смъртни случая и блокирането на три града, предизвиква все по-голяма тревога.

“Ако някои препоръки на СЗО засегнат плановете за домакинството на световното първенство в зала, веднага ще уведомим всички заинтересовани страни“, заяви говорител на организационния комитет.


Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти