Тайсъна става профи след Токио 2020

Най-добрият национал по бокс Даниел Асенов - Тайсъна ще стане професионалист след олимпийските игри в Токио, потвърди самият той пред "България Днес". 2-кратният европейски шампион е провел разговори с компанията "МТК Глобал", която представлява и Тайсън Фюри.

View this post on Instagram

Picture speaks a thousand words enjoying life

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on Jun 4, 2019 at 12:09pm PDT

 

Трета „Странджа“ за Даниел Асенов, украинец е №1 на турнира
Трета „Странджа“ за Даниел Асенов, украинец е №1 на турнира

"Мечта за всеки боксьор е да стане професионалист - добави 22-годишният талант от Кукорево. - Засега искам да се концентрирам върху олимпиадата. След това ще стана професионалист. Има интерес към мен и дано да се договорим. Готов съм. Моята категория не е чак толкова атрактивна, но съм способен да я направя такава. Мога да се бия с няколко различни стила."
Изненада: три титли за България на "Странджа", но без бой
Асенов за трети път получи престижния трофей "Купа Странджа". Той спечели своята категория на турнира в София след три убедителни победи.

"Дано да е така и на олимпиадата - пожела си Даниел Асенов. - На ринга не е толкова лесно, защото всички тренират и искат да се докажат."

Тайсъна направи интересна промяна в подготовката. Той изкара лагер в САЩ, където имаше възможност да прави спаринги в продължение на 12 дни срещу италианци, американци, намибийци и холандци.
"Хубаво е да се биеш срещу различни стилове, защото в България няма с кой да играя. В моята категория има 10 човека, а от тях един може да се сбие с мен - добави Даниел Асенов. - Вече се старая да работя повече с краката. Преди предпочитах файтърския стил. Дори и сега понякога се изпускам и започвам да се бия. Но треньорът Жоел ми се кара с думите "Даниел, какво правиш. Нали с разбрахме!""

Първата цел за годината пред Асенов са олимпийските квалификации.

46 Странджа - финали

"Задачата е да отида и да стана първи - обяви Тайсъна. - Имам още да изчиствам още детайли в играта ми. Вече съм доста различен като стил в сравнение с предишната олимпиада в Рио, когато бях на 18-19 години. Израснах като мъж и характер."

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти