От Царско село: С продажбата на Антуи не развяваме белия флаг, търсим нови играчи

От Царско село: С продажбата на Антуи не развяваме белия флаг, търсим нови играчи

Изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски говори пред клубния сайт след победата над Урал с 1:0 и продажбата на Родни Антуи в Египет:

Г-н Андреевски, изпращате успешна седмица за Царско село – направихте първи голям изходящ трансфер и победихте Урал. Как приемате тези събития?
Приемаме ги с радост и удовлетворение. Това е венец на работата, която свършихме последните месеци. Продадохме Родни Антуи в Египет и всички в клуба му пожелаваме успех и дано развие кариерата си. Играхме контрола с елитен клуб от първа руска лига. Показахме добра игра и закономерно победихме.

Родни Антуи пристигна като свободен агент, успя да покаже своите възможности в българското първенство. Имаше ли други оферти освен тази от Египет?
Да, ние сме клуб със скромни възможности. Нямаме възможност да купуваме играчи. Родни за няколко месеца успя да се наложи в отбора и да покаже неща, които видимо бяха оценени от клуба, който го закупи. Интерес имаше от други клубове, но египтяните бяха най-настоятелни. Имаше запитвания от български отбори, но нищо сериозно и конкретно. Трансферът е факт и гледаме напред.
Уесли Ната е друг играч към, когото има интерес. Готови ли сте да се разделите с още от водещите играчи?
Имайки предвид сериозността на запитванията относно Ната не сме склонни да се разделяме с него. Смятам, че Уесли има още какво да покаже така, че да впечатли евентуални бъдещи клубове, които искат да го имат и за сега остава при нас.

Доста хора ще кажат, че сте развели бялото знаме с продажбата на Антуи. Как ще им отговорите?
Нищо подобно. Ние сме скромен клуб. Разчитаме на такива трансфери да развиваме млади и играчи и така да си помагаме в издръжката. Селекцията не е спряла. В близките дни ще привлечем 1-2 нови играчи, които да подсилят тима и да можем да заличим празнотата от Антуи.
Очаквахте ли, че толкова бързо може да направите такъв добър трансфер?
Още с идването на Антуи той показа, че е едно момче, въпреки младата възраст, е завършен професионалист. Отношение към работата, общуването. Всичко беше на ниво и веднага разбрахме, че го чака добро бъдеще.
Много хора ще кажат, че привличате повече чужденци. Каква е политиката на клуба?
Не делим футболистите на българи и чужденци. Това, което можем да си позволим е да привличаме млади играчи и да ги развиваме. Нещото, което може да поставим на масата е базата, която имаме и условията за развитие. Така всичко е в техните ръце. Царско село няма да спре да привлича млади играчи и да ги развива.

Очаквате ли този трансфер да покаже на други играчи, че Царско село може да продава и те да идват по-лесно?
Да, опитваме се да направим Царско село марка. Да бъде притегателно място за млади футболисти, които имат сериозно отношение, хъс за работа и желание за развитие. В крайна сметка и двете страни трябва да бъдат заинтересовани и удовлетворени, за да се получат нещата.
В края на сезона имаше по-сериозна подмяна на играчите, които играха през есента. Мислите ли, че Никола Спасов ще има време да обиграе новите играчи, за да оцелеете?
Никола Спасов е опитен треньор. Раздялата със споменатите играчи се случи бързо, но това беше виждането на ръководството на клуба и визията за по-нататъшно развитие включваше освобождаването на тези играчи и привличането на нови.

Очаквахте ли толкова силна игра срещу Урал?
Да, наистина момчетата показаха една добра игра. Трябва да кажем, че сме в началото на подготовката. Вложиха се с цялата воля и уменията, които притежават. Изиграха един страхотен мач. По нищо на терена не личеше, че разликата в бюджета е 10-15 пъти. Това на терена не се видя. Царско село контролираше мача през цялото време и заслужено победихме.
Правите ли сметки какво ще е необходимо в първенството, за да се спаси отбора?
Няма отбор, който да не си прави сметки. Това по-скоро би ни изиграло лоша шега. Трябва да се подготвяме и с добрите игри ще дойдат и точките.

Колко нови играча да очакваме да привлечете?

По всяка вероятност двама или трима нови. Пак казвам, че ние не делим играчите на българи и чужденци, но това, което ни предоставя чуждестранния пазар удовлетворява нашите потребности. На нас ни е много по-лесно да привлечем българи от гледна точка на финанси и адаптация. Фактът, че привличаме чужденци говори за вакум, който има на българския пазар. Ние вече привлякохме няколко български момчета. Ще получат еднакъв шанс с другите, но всичко зависи от тях.

Доволни ли сте от условията в Кипър?

Да, условията са много добри. Случихме и на хубаво време, хубави терена и най-важното е, че срещаме класни противници.

Още от БГ Футбол

Виж всички