Мис Полша се вихри в състезание с камиони (снимки)

Мис Полша се вихри в състезание с камиони (снимки)

Мис Полша 2011 година Марселина Завадска изпълни една от своите мечти за огромна изненада на всички. Участвалата в Мис Свят 2012 полякиня взе участие в състезанието с камиони Africa Eco Race 2020 (б.р. по маршрута на старото „Париж-Дакар").

 

Марселина се качи на камион MAN и се справи забележително зад волана, конкурирайки мъжете. Красавицата преодоля 6,5 хиляди километра специални етапи, въпреки че претърпя тежки технически проблеми. Завадска се справи с всичко и дори тегли 15 км с камиона си японски екипаж. В крайна сметка тя завърши на 41-о място в комбинирания клас SUV и камиони от 49 финиширали екипажа.

Основната задача на полския модел и телевизионна водеща беше да събере средства за благотворителност. Тя е много популярна в родината си, а един от спонсорите й е млечната компания Mlekovita, която дари 15 тона сухо мляко за центъра за бездомни деца в Дакар.

Преди участието си в надпреварата Марселина проведе подготовка и съвети й даде австралийският пилот Тоби Прайс, победител в миналогодишното „Рали Дакар".

Още от Булевард

Виж всички