Макенроу почти разплака Кирьос, подкрепи борбата на Австралия с щетите от пожарите (видео)

Макенроу почти разплака Кирьос, подкрепи борбата на Австралия с щетите от пожарите (видео)
Тенис легендата Джон Макенроу ще окаже своята подкрепа за възстановянето на Австралия от щетите, нанесени от огромните пожари в страната в последно време. Американецът обяви, че ще вади от джоба си по 1000 долара за всеки спечелен от Ник Кирьос сет до края на Откритото първенство на Австралия. Ексцентричният Макенроу съобщи за това си решение по време на интервю на корта, което направи с Кирьос след мача на австралиеца от първия кръг на Australian Open днес срещу италианеца Лоренцо Сонего. Кирьос спечели с 6:2, 7:6 (3), 7:6 (1).

“Искам да кажа, че оттук нататък ще дарявам по 1000 долара на фонда за възстановяване от пожарите за всеки сет, който спечелиш до края на турнира”, заяви носителят на 7 титли от “Големия шлем”, обръщайки се към играча, който едва сдържаше сълзите си.

Кирьос е сред основните инициатори на даряване на средства от страна на тенисистите за борбата на Австралия с пожарите и последиците от това природно бедствие. Макенроу похвали Кирьос за това добро дело и се обърна към тенисиста с думите: “Гордея се с теб”.

Още от Булевард

Виж всички