Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Сърбия (U16) 1:2

Алекс Колев: Имаше вариант да премина в Левски (видео)

Стойчо Младенов привлече български нападател в Кайсар
Стойчо Младенов привлече български нападател в Кайсар

Нападателят Алекс Колев премина в казахстанския Кайсар, където ще бъде под ръководството на Стойчо Младенов и неговите помощници Анатоли Нанков и Тодор Янчев. 27-годишният футболист говори пред Sportal.bg за новия си тим, както и за престоя си в Полша, където изкара три години. Юношата на Левски също така призна, че преди време е имало вариант да се завърнe на "Герена", но е предпочел да остане в полския си отбор.


"Много бързо станаха нещата. Доколкото знам още миналата година и по-рано дори имаше интерес от страна на Кайсар. Приключих с досегашния си клуб в Полша, обадиха се и така стана, че след няколко дни вече бях тук. Надявам се, че ще има само позитиви от факта, че ще работя с български треньори. Знаете, че като се вземе някъде българин при български треньор започват да се говорят неща. Това ми беше единственото колебание дали да приема. Аз Стойчо Младенов не го познвам като човек, а само като треньор. Моите впечатления са много добри и се радвам, че ще мога да работя с него, както и с Тошко Янчев и Анатоли Нанков", каза Колев.

"В Полша бях подписал за една година в Рахов. Бяха ми казали, че ще играем с двама нападатели, но се промениха нещата и стана с един. Момчето, което играеше на моята позиция вкарваше голове и знаете, че при такива ситуации не се сменя състава, а за мен е важно да играя. В Полша мисля, че изкарах позитивен период. Хорта ме уважават. Имах много хубави моменти, първите две години бяха добри, през последната играех по-малко и дойде време за раздяла. Всеки поема по пътя си".

"Евентуално завръщане в България не стои на дневен ред в момента за мен. Дали отново ще нося фланелката на Левски не знам - времето ще покаже. Имаше враиант преди време да се върна на "Герена", но тогава в Полша се чувствах добре и реших да остана там", обясни Колев.

"Всеки би искал да играе за националния отбор. Това е голяма чест и признание. Разбира се, че имам амбиции да облека фланелката на представителния тим. Надявам се рано или късно да се стигне и дотам. Мисля, че имаме нелош отбор - талатливи момчета, надявам се да стигнем до успех в баражите", завърши Колев.

Още от БГ Футбол

Виж всички