Валери Божинов се разминал с Интер

Валери Божинов се разминал с Интер
Бившият национал Валери Божинов разказа пред италианските медии любопитен епизод от славната си кариера. Той сподели пред местното издание "Ил Постичипо" случка от 2006 година, когато се разминава с трансфер в Интер (Милано). По това време той е футболист на Фиорентина, където премина от Лече.
Божинов и Бандата започнаха със Септември
Божинов и Бандата започнаха със Септември
"Бях си вкъщи във Флоренция и си почивах. Телефонът му звънна и човекът отсреща каза, че е Марко Бранка, тогавашният спортен директор на Интер. Реших, че някой се шегува и му затворих. Той отново звънна и аз отново затворих. Тогава той се е свързал с агента ми Джери Паломба и Ромуалдо Корвино и е казал да ми предадат да му вдигна. Свързахме се и той ме попита искам ли да отида в Интер и аз незабавно казах "Да".
През уикенда имахме мач Фиорентина - Киево и той ме посъветва да съм спокоен и че след края на мача ще бъде финализиран трансферът ми. Тогава се скарах с президента Дела Вале, което доведе до отстраняването ми от отбора за две седмици и така трансферът в Интер пропадна. Върнах се в игра за мача Фиорентина - Интер, който спечелихме с 2:1. На следващото лято напуснах Фиорентина и отидох в Ювентус, след като ни размениха с Адриан Муту", спомня си Божинов.

Още от Футбол свят

Виж всички