Фирмино: По-уверени сме, но трябва да продължим по този начин

Фирмино: По-уверени сме, но трябва да продължим по този начин

Самочувствието на футболистите на Ливърпул нарасна значително по време на серията без загуба в английското първенство, но Роберто Фирмино предупреди, че той и неговите съотборници не могат да си позволят отпускане.

"Миналата година ударихме греда и бяхме разочаровани. Този сезон имаме нов шанс и всичко е в нашите ръце. Трябва да продължаваме да играем по този начин, да работим по този начин и да излизаме на терена с бистър ум и характер на победители. Играем мач за мач, подхождаме към всеки от тях с манталитет на шампиони и ще видим докъде ще ни отведе това.

Разбира се, че имаме по-голямо самочувствие в момента. Просто печелим всички възможни мачове и е нормално да бъдем все по-уверени. Трябва просто да запазим това настроение", каза той за клубния уебсайт.

След победата над Тотнъм през уикенда мениджърът Юрген Клоп определи Фирмино като "страхотен" футболист. Двамата изградиха много силна връзка помежду си след пристигането на германеца и нападателят стана основна фигура в похода към трофея от Шампионската лига.

Запитан какво точно Клоп промени в играта му, 28-годишният Фирмино заяви: "Много. Познаваме се още от мачовете срещу Дортмунд в Германия. Зарадва ме много информацията, че той ще бъде мениджър на Ливърпул, защото той е германец и аз имам германско мислене.

Той промени клуба адски много и в различни отношения - тактически и психически. Виждате как изглеждаме днес. Трансформацията се случи не само заради него, но основно заради него. Радвам се, че имам възможността да играя под ръководството на този страхотен мениджър".

Още от Футбол свят

Виж всички