71-вото издание на "Странджа" ще бъде с олимпийски привкус (видео)

Българската федерация по бокс даде специална пресконференция послучай приближаващия най-стар международен турнир “Странджа”, който и тази година ще се проведе в столичната зала “София”. 

 

22 Пресконференция за боксов турнир “Странджата”

 

71-ото издание на надпреварата ще бъде изключително важно за всички състезатели, защото ще бъде неофициална пресявка за предстоящите европейска олимпийска и световна олимпийска квалификации през март и юни. “Странджа” започва във вторник другата седмица, като финалите ще бъдат в събота, 25 януари.

 

22 Пресконференция за боксов турнир “Странджата”

 

На пресконференцията присъстваха Светослав Сапунджиев от страна на БФ бокс, помощник-треньорът на мъжкия отбор Александър Александров, старши треньорът на младежкия отбор Борислав Бояджиев и боксьорите Боян Асенов, Уилям Чолов и Благой Найденов. Женският ни отбор нямаше представители, защото в момента се готви на лагер в Белмекен, където след “Странджа” ще се качат и мъжете. 

 

 

Старши треньорът им Жоел Сарате е в САЩ на специален лагер с Даниел Асенов и Радослав Панталеев - първият ни медалист от световни първенства от 2009-а насам, когато Детелин Далаклиев спечели титлата. Той също бе сред присъстващите на пресконференцията, за да окаже за пореден път подкрепа на българския бокс.

 

22 Пресконференция за боксов турнир “Странджата”

 

32 държави засега са дали заявки за участие в “Странджа”, като има вероятност в последния момент да се запишат и отборите на съседните ни страни. Големият отсъстващ тази година е китайският състав, но причината е, че в началото на февруари ще се проведат азиатските олимпийски квалификации. За първи път обаче ще има представители на Бахрейн.

 

22 Пресконференция за боксов турнир “Странджата”

 

Тази година от 10 категориите при мъжете са намалени на 8, като има и промяна в правилника на олимпийския боксов турнир - в паузата между рундовете всички в залата ще разбират какъв е временният резултат според оценките на съдиите край ринга.

Българският бокс няма конкретни изисквания и очаквания за представянето на “Странджа”, защото целта в следващите месеци е да се съберат възможно най-много квоти за Олимпийските игри в Токио.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти