Лудогорец замрази Горалски

Лудогорец замрази Горалски

Полският халф на Лудогорец Яцек Горалски не е с отбора в Турция. “Орлите” заминаха за Белек в четвъртък, но в самолета не се е качил полузащитникът. Той доскоро се възстановяваше от операция на рамото. Горалски е оставен да се готви сам в Разград, като ще тренира и с дубъла.

Според запознати причините за неговото заточаване в Делиормана са три. Основната е въпросната операция на рамото. Полякът я е направил на своя глава без знанието на ръководството. Тя е била планирана от Лудогорец в средата на декември, след края на есенния дял. Горалски обаче е използвал паузата за националните отбори през ноември. Той игра на 19 ноември за родината си срещу Словения, като вкара гол за победата с 3:2. Именно след срещата се е пдоложил на хирургическата интервенция. Последният му мач за “орлите” бе на 7 ноември в първенството.

Друга от вероятните причини за оставането на полузащитника в Разград е изтичащият му договор и нежеланието на футболиста той да бъде подновен. Настоящият контракт на поляка е до юни 2020 година. Засега няма индикации за преподписването му, а към играча има сериозен интерес от чужбина. Медиите в Полша вече разкриха, че Яцек е получил конкретно предложение от казахстанския Кайрат, като е желан и от шампиона на МЛС в САЩ - Сиатъл.

От 1 януари Горалски е свободен да преговаря с всеки клуб и да подписва предварителни споразумения, защото от юни става свободен агент. Именно евентуален негов трансфер може да е третата причина, заради която Горалски е оставен в Разград. Но това е малко вероятно, защото той може да бъде продаден и по време на лагера в Турция.

“Тема Спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички