Мартин Стоев: Срещу Турция направихме изключително слаб мач (видео)

Мартин Стоев: Срещу Турция направихме изключително слаб мач (видео)

Младите волейболисти на България под 18 години загубиха от Турция с 1:3 гейма, във втория си мач от европейската квалификация в София, и останаха без реални шансове за спечелване на турнира и директна квота за Евроволей 2020. Треньорът на тима Мартин Стоев заяви за BGvolleyball.com след срещата, че това е най-слабата игра, която националите ни са показвали до момента.

България U18 отстъпи на Турция на евроквалификацията в София (снимки)
България U18 отстъпи на Турция на евроквалификацията в София (снимки)

„Срещу Турция направихме изключително слаб мач. Може би най-слабият, откакто е събрана тази селекция на националния тим. В посрещане не успяхме, от там дойдоха проблемите в разпределяне, а от там нормално нападението да бе слабо. След като играеш слабо имаш спад  и в другите елементи, така, че и сервисът ни не вървеше. Имахме все пак шансове за обрат, но след индивидуални грешки не успяхме. Турците играха по-добре от нас в този мач. Разочарован съм, но не от загубата. Нормално е понякога и да губиш. По-скоро съм ядосан, че не успяхме да покажем на какво сме способни и нашата истинска игра“.

„Само първенецът в този турнир получава директна квота за европейското. Останалите три отбори от касирането ще участват на втори кръг на европейските квалификации и ще бъдат разпределени за турнирите в пълен жребий. Така че, мачът със Сърбия е без значение. Но ние излизаме за победа.“
Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички