Митко Илиев: Отидох в ЦСКА с мисъл, че съм в най-добрия български отбор, а заварих хаос

Митко Илиев: Отидох в ЦСКА с мисъл, че съм в най-добрия български отбор, а заварих хаос

Футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев заяви, че в България би играл само за Локомотив (Пловдив) и че животът му се е променил след приза, който получи за играта си през миналата година. Нападателят разкри, че при трансфера си в ЦСКА през 2010 година е очаквал да отиде в най-големия отбор в България, а всъщност положението на стадион "Българска армия" е било невиждан хаос.

"Животът ми се промени след тази награда. Трудно ми е да асимилирам каква година изпратих аз и Локомотив като отбор. Фактът, че нямаме силни играчи зад граница и силния сезон, който направих са причините да съм футболист №1. Естествено, че много хора са смятали, че Антон Недялков е по-достоен за №1. Ако той беше станал, щеше да има такива, които да искат да съм аз. Но в крайна сметка щом има хора, които оспорват "Златната топка" на бог като Меси, какво остава за Футболист на България.

109 Церемония "Футболист на годината 2019"
Надявам се да излгеждаме още по-добре през пролетта. Мисля, че причината да играем толкова добре миналата година бяха страхотните трансферни попадения и разбира се работата на Бруно Акрапович. Ключовият момент, е че той беше оставен да работи. Сами вдигнахме летвата и сега сме длъжни да се борим със зъби и нокти за първите места. Лудогорец не са чак толкова далече. Ние не си правим илюзии, че сме от класата на Лудогорец, но със себераздаване и мъжество може да компенсираме, това което ни липсва. В последните шест месеца ние не отстъпваме по нищо на водещите отбори, дори напротив. В много от мачовете надиграхме, както Лудогорец, така и ЦСКА и Левски.
Преди няколко месеца спечелихме най-важния мач в историята на пловдивските битки. Сега чакаме с нетърпение и първия мач именно срещу Ботев. Излизаме със самочувствие и с мисълта да затвърдим нашето превъзходство. Със сигурност има интерес към мен след тази силна година. За момента съм в Локомотив, хората ме обичат, аз обичам отбора. Няма причина да искам да си тръгна. Ако дойде оферта, която е примамлива за мен и отбора, тогава може да седнем да говорим.

На този етап аз нямам желание да играя в ЦСКА, Левски или Лудогорец и едва ли те имат интерес към мен. Най-голямата вина за това, че не успях да се наложа в ЦСКА е само в мен. Аз отидох в ЦСКА с мисълта, че отивам в най-добрия отбор в България, а заварих един невиждан хаос под ръководството на "Титан". Сами видяхте какво стана след това с клуба.

Никой не може да иска обяснение на националния селекционер защо аз или някой друг не играе, когато отборът побеждава. Много хора казват, че този жребий е изпратен от Бог. Аз не съм на това мнение. Според мен ние сами си го заслужихме със силните игри под ръководството на Петър Хубчев в Лигата на нациите. Имаме шансове за Евро 2020, защото нито Унгария е страшилище, нито Исландия е този отбор от предишното европейско първенство. Румъния също не са отбор, който може да доминира.

Със сигурност шанса да спечелим Купата на България е по-голям, отколкото да се преборим с Лудогорец за първенството, но докато имаме шанс, ние ще го преследваме", каза Илиев пред Канал 3.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти