Тодор Енев: Целта на лъжите е да се измести фокусът

Тодор Енев: Целта на лъжите е да се измести фокусът

Капитанът на България за "Купа Дейвис" Тодор Енев коментира придобилата изключителна популярност публикация в социалните мрежи, според която родната федерация по тенис е отказала помощ и подкрепа за участието на отбора ни на ATP Cup.

"Изключително съм потресен от писанията в социалните мрежи. Абсолютно няма никаква истина, че БФТенис е отказала помощ или покана за участие на ATP Cup. Явно някои хора целят да изместят фокуса. За мен е по-правилно всички да се концентрираме върху това как да развиваме тениса и как да помагаме на всички подрастващи, както сме се грижили винаги. Оказаха всякаква помощ на момчетата от отбора“, коментира Енев пред "Дарик радио“.

"Момчетата отидоха във форма в Сидни. Те се подготвяха на националния тенис център. Ние сме ги подкрепили. Не е имало никаква молба към нас някой от федерацията да пътува до Австралия. Тези твърдения са абсолютно безсмислени".

"Искам да поздравя целия отбор за отличното представяне в Сидни. Ние завършихме номер 9 в света. Нека се фокусираме върху този успех, вместо да обвиняваме този или онзи играч. Всички дадоха всичко от себе си. Аз като бивш състезател знам каква отговорност е при 1:1 или при 0:1. Не трябва да се нахвърляме върху топ състезателите ни“, каза още Енев.

Още от Тенис

Виж всички